Microsoft Üzleti Intelligencia

 

Analysis Services

 

Az SQL Server Analysis Services segítségével olyan analitikai megoldások alakíthatók ki, amelyek a már jól ismert technológiákon keresztül nyújtanak betekintést az adatokba, sőt a vállalatok a többdimenziós elemzéstől a jelentéskészítésen át a prediktív analízisig számos különböző feladatot végezhetnek el egyetlen megoldás segítségével.

A rendszer segítségével gyorsabbá és megalapozottabbá válik a döntéshozatal, mivel a fő teljesítménymutatók (KPI-k) rugalmas keretrendszere és a prediktív elemzés segítségével az üzleti szempontból érdekelt személyek proaktív módon azonosíthatják a mintázatokat, és betekintést nyerhetnek a vállalat teljesítményébe.

 

 

Komplex eseményfeldolgozás

 

A Microsoft StreamInsight segítségével az egyszerre több forrásból érkező, nagy mennyiségű eseményadat is elemezhető. Ezek az adatok menet közben is megfigyelhetők, elemezhetők, felhasználhatók, az előzmények közötti adatbányászat folyamatos betekintést nyújt az adatokba, mindezek által pedig hasznos összefüggések tárhatók fel.

Főbb jellemzők:

 • a fejlesztői hatékonyság növelése
  A StreamInsight csökkenti a fejlesztési költségeket, ugyanakkor fokozza a fejlesztők hatékonyságát, hiszen a már korábban megszerzett szaktudást és a Microsoft fejlesztői platformjára fordított korábbi beruházásokat használja ki.
 • vezetői döntéshozatal támogatása
  A vállalat vezetőségének döntéshozatalát az előzményadatokra vonatkozó adatbányászati lehetőséggel és a folyamatos betekintéssel segíti elő a StreamInsight.
 • rugalmas üzembe helyezés, hatékony támogatás 
  A rugalmas üzembe helyezésnek köszönhetően a platform a feldolgozási követelményeknek megfelelően méretezhető, a StreamInsight lekérdezés-hibakeresője pedig lehetővé teszi a problémák gyors felismerését és kijavítását.

 

 

Adatbányászat

 

Az SQL Server adatbányászati funkcióinak használatával a felhasználók prediktív összefüggéseket érhetnek el a Microsoft Office adatbányászati bővítményein keresztül a Microsoft Excel egyszerű és megszokott környezetéből. Az üzleti alkalmazásokkal és a hatékonyságnövelő eszközökkel gördülékenyen együttműködő prediktív elemzési lehetőségek pedig elősegítik a megalapozottabb döntéshozatalt.

A felhasználók az adatbányászati eszközök használatával hasznos információkhoz juthatnak a vásárlói trendeket, az értékesítés folyamatát befolyásoló tényezőkről, értékesítési előrejelzések illetve a már lefolytatott kampányok teljesítésével kapcsolatos adatok válnak elérhetővé, melyek alapján változatos modellek alakíthatóak ki.

Főbb jellemzők:

 • komplex adatbányászati platform
  A sokrétű, innovatív algoritmus segítségével átfogó előrejelzés válik elérhetővé, melynek segítéségével megalapozott döntések hozhatók.
 • a predikatív elemzés teljes körű integrációja
  Lehetőség van az adatok menet közbeni adatbányászattal történő felhasználására, emellett az előrejelzések az adatkezelés bármely fázisába integrálhatók, így a rejtett összefüggések is könnyebben felfedezhetők.
 • a predikatív elemzési lehetőségek bővítése
  Az előrejelző lehetőségek bővítésével és az adatbányászati funkciók továbbfejlesztésével intelligens alkalmazások valósíthatók meg.

 

 

Integration Services

 

A Microsoft SQL Server Integration Services az adatok értékesebb felhasználását segíti elő, hiszen használatával nagy adatmennyiségek is hatékonyan integrálhatók, a különálló adatforrások egymással összekapcsolhatók, átalakíthatók.

Az adatváltozás-követési funkcióval az információk valós időben rögzíthetők, a rendszer pedig a nagyobb hatékonyság érdekében csak azokat az adatokat frissíti, amelyek a legutóbbi integráció óta változtak. A gyakran használt adattípusokhoz pedig adatcsatlakozók vehetők igénybe.

Főbb jellemzők:

 • a nagyvállalatok igényeire felkészült platform
  Az SQL Server Integration Services segítségével – mely megbízható, gyors és egységes ETL- megoldásokat, az adatforrások és célhelyek integrációját valamint nagy teljesítményű átalakítási műveletek beépített támogatását nyújtja – nagyvállalati szintű adatintegrációs megoldások hozhatók létre.
 • a fejlesztői hatékonyság növelése
  A fejlesztők, az általuk már jól ismert eszközök segítségével gyorsan és egyszerűen elkészíthetik a szükséges Integration Services csomagokat.
 • bővítmények és testreszabási lehetőségek
  Az integrációs képességek kiterjesztésével, a közösségi, valamint az adatbányászati lehetőségekkel való széleskörű integráció segítségével az egyszerű ETL-megoldásokon túlmutató eredmények érhetők el.

 

 

Hatékony, önkiszolgáló üzleti intelligencia

 

A Microsoft Office ismerős alkalmazásai segítségével rugalmas és hatékony adatelemzési eszközök biztosíthatóak a felhasználóknak, ezáltal pedig értékes üzletiintelligencia-megoldások hozhatók létre a számunkra. Az informatika a Microsoft SharePoint Server használatával felügyelheti tevékenységüket, az SQL Server használatával pedig hatékonyan üzemeltetheti és ellenőrizheti az infrastruktúrát.

A SharePoint Server lehetővé teszi továbbá a csoportok együttműködését, az adatelemzési megoldások megosztását, az SQL Server Jelentéskészítője segítségével pedig testre szabott jelentések hozhatók létre.

Főbb jellemzők:

 • ismerős és ezáltal hatékony eszközök a felhasználók részére
  A felhasználók a Microsoft SQL Server részét képező adatelemzési szolgáltatások segítségével a már jól ismert eszközök használatával férhetnek hozzá az adatokhoz, lényeges információkhoz, melyek modellezhetővé és elemezhetővé válnak és ezáltal megalapozottabb döntésekhez biztosítanak alapot.
 • a megosztás és az együttműködés támogatása
  Az SQL Server használatával az adatok, információk megosztása és a felhasználók együttműködésének támogatása valósítható meg. Az egységes információk a központi SharePoint Server-adattárban közzétehetők, a tartalmak és a jelentések központilag kezelhetők, az együttműködés érdekében megoszthatók.
 • az informatika hatékonyságának növelése
  Az SQL Server biztosítja a magas rendelkezésre állású, biztonságos, együttműködő-képes és hatékonyan felügyelhető adatelemzési platformot, ami révén az üzleti intelligencia kedvező hatásai fokozhatók, melynek köszönhetően az informatika hatékonysága növelhető.

 

 

Master Data Services

 

Az SQL Server Master Data Services segítéségével a vállalati törzsadatok adattárának központi kezelése valósítható meg, ugyanakkor szerepkörök szerinti hozzáférés is biztosítható.A törzsadattár segítségével az egységes jelentéskészítés és a verziókövetés is biztosítható, az adatváltozások pontosan nyilvántarthatók.

Főbb jellemzők:

 • a teljes adatállomány egy helyen található
  A szervezet teljes adatállománya egy helyen található, ami nagymértékben növeli az egységességet, rugalmasságot és a hatékonyságot valamint az egyszerűbb hozzáférhetőséget.
 • a folyamatok végrehajtásához szükséges idő lecsökkenthető
  A törzsadatok biztonságos, közvetlen és egyszerű elérhetősége révén a folyamatok végrehajtásához szükséges idő a minimálisra csökkenthető. A hatékonyság tovább fokozható a verziókövetés támogatása valamint a munkafolyamatok szabályainak rögzítése és az alapértelmezett értékek beállítása révén.
 • különböző hierarchiák hozhatók létre
  A hagyományos, explicit hierarchiák létrehozása mellett lehetőség van a törzsadat-modellekben található meglévő adatkapcsolatok alapján származtatott hierarchiák létrehozására is.

 

 

Reporting Services

 

Az SQL Server Reporting Services vállalati szintű, együttműködő jelentéskészítést tesz lehetővé. A jelentések készítése, kezelése és feldolgozása gyorsabbá és önkiszolgáló jellegűvé válik. A gazdag megjelenítési lehetőségek – adatsávok, értékgörbék – magasabb szintre emelik a jelentések általi tájékoztatást és azok átláthatóságát.

A SharePoint Server – mint a jelentések megosztására szolgáló keretrendszer – segítségével a felhasználók könnyen megtalálhatják a jelentéseket és az azokhoz kapcsolódó további információkat, így egyszerűbbé válik az együttműködés.

Főbb jellemzők:

 • professzionális, látványos jelentéskészítés
  A jól ismert eszközök és felületek valamint az átfogó jelentéstervező környezet révén igényes, professzionális, a gazdag megjelenési lehetőségek – diagramok, értékgörbék, adatsávok – nyújtotta lehetőségek kihasználásának segítségével pedig látványos jelentések készíthetők.
 • hatékony információmegosztás
  Az elkészített jelentések közzététele és elérhetősége, felhasználhatósága a közös munkaterület és a rugalmas lehetőségek révén a korábbinál hatékonyabb módon valósítható meg.
 • hatékonyan felügyelhető jelentéskészítési környezet
  Az egységes felületek, valamint a SharePoint Serverrel való szoros együttműködés megkönnyíti a jelentéskészítési környezet felügyeletét, és lehetővé teszi az engedélyek szerepkörök alapján történő definiálását.

 

Rövid áttekintés az ERP rendszerek bevezetésének metódusáról

 

Töltse le tanulmányunkat az ERP rendszerek bevezetéséről, melyben összefoglaljuk miért, és kinek érdemes bevezetnie vállalatirányítási rendszert és mire érdemes odafigyelni egy ERP projekt során.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.