Nyírségi Erdészeti Zrt.

 

A Nyírségi Erdészeti Zrt. 61 ezer hektárnyi állami erdő kezelését végzi Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén. A Társaság vagyonkezelési feladatát központja, 10 önálló divízióként működtetett erdészete és egy fafeldolgozó üzem működtetése útján látja el.

 

Fő tevékenység: erdészeti szaporítóanyag (mag, csemete) termelése, erdőművelés és –használat, vadgazdálkodás és vadászat, fafeldolgozás, termékkereskedelem

Megoldandó probléma: 10 erdészeti egység és egy fafeldolgozó üzem munkája során keletkezett dokumentumok kezelése valamint minőségügyi dokumentumainak adaptálása és elektronikus folyamatokká történő leképezése

Megoldás: karaDox™ Minőségirányítási és Dokumentumkezelési rendszer

 

A Nyírségi Erdészeti Zrt. menedzsmentjének speciális elvárása volt, hogy rendszerük az új MSZ EN ISO 9001:2001-es szabvány folyamatorientált szemlélete szerint kerüljön kialakításra. A részletes ütem- és együttműködési tervek kidolgozása után megtörtént a Zrt. minőségügyi dokumentációjának adaptálása és elektronikus folyamatokká való leképezése. A karaDox™ különböző moduljainak – Belső minőségügyi audit; Beszállítók, alvállalkozók értékelése; Mérőeszközök nyilvántartása; Vezetőségi átvizsgálás; Reklamáció-kezelés; Képzés; Minőségügyi dokumentumtár; Dolgozói elégedettség vizsgálat – bevezetésével megvalósult, hogy a minőségirányítási rendszer és a megkívánt vállalati folyamatok működtetéséhez szükséges dokumentálás elektronikus formokon, elektronikus aláírassál hitelesítve, bármikor visszakereshetően működik.

 

A karaDox™ bevezetését követően többszörösére nőtt az adatelemzések hatékonyságának lehetősége, ezáltal a felsővezetés döntéstámogatása jelentősen javult. Mivel a papír alapú dokumentumok szinte teljes mértékben kiváltásra kerültek – a belső szabályzattól kezdve, a jegyzőkönyveken, nyilvántartó lapokon keresztül egészen a vevői reklamációkezelésig minden bekerült az elektronikus rendszerbe – megnövekedett az információk keresésének gyorsasága, egyszerűsödtek a kiosztási folyamatok, az adatok rendszerezettebbekké, könnyebben elérhetővé és egyszerűen archiválhatóvá váltak.

Referenciák / Esettanulmányok

Referenciák

Esettanulmányok

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.