Tudásbázis-kezelő

 

 

karaDox

 

 

A tudásbázis modul nem más, mint wikilapok tára.

A wikitár olyan dokumentumtárat jelöl, amelyben a felhasználók gyorsan és egyszerűen módosíthatják bármely weblapot. A tár a már létező (és a még csak feltehetőleg létező) weblapok közötti hivatkozások létrejöttével egyre összetettebbé és nagyobbá válik. Ha valamely felhasználó egy új weblapra mutató hivatkozást talál, akkor arra kattintva létrehozhatja a weblapot.

Üzleti alkalmazási területeken a wikitárak alacsony költségigényű módját kínálják a fontos és mások érdeklődésére is számot tartó ismeretek rögzítésének. Az eddig e-mailben továbbított, ebédszünetben hallott vagy a papírfecnikre írt információt wikitárban lehet összegyűjteni, olyan helyen, ahol már sok hasonló jellegű ismeret is megtalálható.

A wikitárak remekül alkalmazhatók még ötletgyűjtésre, közösen kidolgozott terveken történő együttes munkára, oktatási útmutatók létrehozására, kísérleti adatok rögzítésére, ügyfélszolgálati adatok nyomon követésére, de akár internetes ismerettárak készítésére is.

  


A wiki használata

A wiki használatával információt és ötletgyűjtési módszereket oszthat meg, munkatársaival közösen dolgozhat egy már megkezdett terven, oktatási segédanyagokat készíthet, ismerettárat állíthat össze, vagy akár közzéteheti a napi fontos tudnivalókat egy könnyen elérhető és módosítható formátumban.

 

 

 

Wikilapok módosítása

Ez a wikiwebhely alakhű módosítási lehetőségeket (a módosításkor látott formátum megegyezik a változtatások mentése után megjelenővel) kínál. Egy adott lap módosítása a lap tetején lévő Szerkesztés elemre kattintással elvégezhető. Mindössze egyetlen kattintással táblázatok és képek beszúrására is lehetőség van. Ha elégedett a módosításokkal, az OK gombra kattintva módosíthatja a megváltoztatott lapot.

  

Lapok létrehozása

A wikiwebhely új lapjainak létrehozására két fő lehetőség létezik:

     1. átirányító hivatkozás létrehozása egy másik lapon, majd a hivatkozásra kattintva az új lap elkészítése

Ez a módszer javasolt a lapok létrehozásához, mivel sokkal könnyebben megtalálhatók az egyes lapok, ha azokra más lapok hivatkoznak.

A nem létező lapokra mutató átirányító hivatkozásokat szaggatott aláhúzás jelöli. Első lépésként vegye fel a hivatkozást (kövesse a jelen lap Lapokra mutató hivatkozások létrehozása című részében ismertetett folyamatot). A hivatkozásra kattintva ugorjon a Lap létrehozása űrlapra, amelyen elkezdheti a tartalom beírását.

     2. más lapokhoz nem kapcsolódó lap létrehozása

Kattintson a Fontos rovatok rész Wikilapok elemére, majd az Új menü Új wikilap elemére. Ekkor megjelenik a Lap létrehozása űrlap, amelyen megkezdheti a tartalom beírását.

 


Bejövő hivatkozások megtekintése

A lap tetején lévő Bejövő hivatkozások elemre kattintva megtekintheti, hogy mely lapok hivatkoznak az aktuális lapra.

 


Lap elhelyezése a Fontos rovatok között 

A Fontos rovatok sávon hivatkozásokat helyezhet el a fontosnak vélt lapokhoz, amelyek így könnyebben fellelhetők.

Termékek

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

karaDox™

 

Töltse le a tanulmányt, mely teljes körű tájékoztatást nyújt a SharePoint keretrendszerben eddig megvalósított elektronikus dokumentumkezelési és munkafolyamat-irányítási rendszereinkről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.