Utaztatás 2

 

 

A KARÁDI által SharePoint keretrendszerben kialakított karaDox™ Utaztatás 2 modul segítségével a kiküldetések, az ezek során érintett helyek és igényelt szolgáltatások, továbbá az ezekhez kapcsolódó különböző dokumentumok nyilvántartása, kezelése valósítható meg. Mindezek mellett a rendszer lehetőséget biztosít a teljes körű költségelszámolásra, valamint különböző jelentések, összesítések, nyomtatványok készítésére is.

 

Ennek érdekében a rendszer a felhasználókhoz szerepköröket rendel, melyeket jogosultságokkal párosít és ezzel párhuzamosan az általa kezelt Kiküldetés és Költségelszámolás állományokhoz egy-egy státusz értéket regisztrál, melyek nagymértékben elősegítik a munkafolyamatok és a kapcsolódó feladatok nyomon követhetőségét.

 

Az utaztatás 2 modul részletes ismertetése: karaDox™ Utaztatás 2

 

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.