Szerződéskezelés 2

 

A KARÁDI által SharePoint keretrendszerben kialakított szerződéskezelő 2 modul az adott vállalat szerződéseit – azok kapcsolt tulajdonságaival együtt – tartja nyilván.

 

A rögzített szerződésekhez különböző bejegyzések – események, mérföldkövek, kapcsolattartók, emlékeztető – regisztrálhatóak. A későbbiekben ezen paraméterek, illetve a szerződés egyéb tulajdonságai segítségével a nyilvántartott szerződésekről naprakész információk kinyerésére, illetve különféle kimutatások előállítására van lehetőség.

 

A szerződéskezelő 2 rendszer új szerződések felvétele, készítése mellett lehetősége biztosít különböző sablondokumentumok kezelésére, használatára, az adott szerződés adatlapjának szerkesztésére illetve a szerződéshez kapcsolódó további dokumentumok rögzítésére, valamint az ezekhez kapcsolódó munkafolyamatok kezelésére is.

 

A SharePoint keretrendszerben kialakított szerződéskezelő 2 modul részletes ismertetése: karaDox™ Szerződéskezelő 2

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.