Számlaengedélyezés 6

 

 

A KARÁDI által SharePoint keretrendszerben kialakított számlaengedélyező 6 modul egy olyan alkalmazás, amely a vállalatok bejövő irányú számlakezelését, iktatását, és az ahhoz kapcsolódó jóváhagyási folyamatokat valósítja meg, illetve teszi azt nyomon követhetővé, visszakereshetővé.

 

A rendszerben nyilvántartott számlabejegyzések kezelését státuszértékek segítik, melyek megmutatják, hogy a vizsgált számlával milyen korábbi munkavégzés történt és milyen további feladatok elvégzése szükséges még.

 

A rendszerben iktatott számlák engedélyezési folyamatát 3 alfolyamattal – teljesítésigazolás, jóváhagyás, utalványozás – támogatja a rendszer, melyek jóváhagyását követően történhet a jóváhagyott számla exportálása, könyvelése.

 

A számlaengedélyező 6 modul együttműködik a vállalatok Microsoft Dynamics NAV (Navision) rendszereivel, így a jóváhagyott számla ERP rendszerbeli könyvelésének ténye, és az azzal kapcsolatos információk karaDox rendszerbe történő visszaírása is automatikusan történik.

 

A SharePoint keretrendszerben kialakított számlaengedélyező 6 modul részletes ismertetése:
karaDox™ Számlaengedélyező 6

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.