Belső reklamációkezelés

 

 

A KARÁDI által SharePoint keretrendszerben kialakított angol nyelvű belső reklamációkezelő modul egy olyan alkalmazás, amely a vállalat munkavállalói számára biztosít lehetőséget specifikusan a vállalat állományába tartozó személyeknek címzett belső reklamációs bejegyzések, panaszok (ticketek) létrehozására.

 

A ticketek létrehozását követően a rendszer nyomon kíséri a panaszbejegyzések életútját, lehetőséget biztosít a panasszal, reklamációval végzett tevékenységek regisztrálásra, kezelésére, végül pedig a PMS Quality-t bízza meg az egyes bejegyzésekhez adott megoldások elbírálásával.

 

A modulban nyilvántartott hibajegy bejegyzések kezelését státuszértékek segítik, melyek alapján könnyen megállapítható, hogy a vizsgált hibajeggyel milyen korábbi munkavégzés történt, és milyen további feladatok várhatóak még azzal kapcsolatban.

 

A SharePoint keretben kialakított bbelső reklamációkezelő modul részletes ismertetése:
karaDox™ Belső reklamációkezelő

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.