Projektkezelés 1

 

A SharePoint keretrendszer lehetőséget biztosít a projektek kezelésének informatikai támogatására. A KARÁDI által fejlesztett megoldással egy felületen tekinthető át a projekthez kapcsolódó dokumentumok, feladatok, mérföldkövek és minden olyan strukturálható információ, amely a projekt megfelelő lebonyolításához szükséges.

 

A SharePoint alapú projektkezelés lehetőségeit jól mutatja két speciális területre – közbeszerzési projektek valamint önkormányzati projektek kezelésére – fejlesztett modulunk, amelyek ügyfeleink egyedi igényei alapján kerültek kialakításra.

 

A SharePoint alapú projektkezelő modul részletes ismertetése: karaDox™ Projektkezelő 1

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.