Projektekhez kötött feladatkiosztás, feladatkezelés

 

A SharePoint alapú vállalati belső portál lehetőséget biztosít a projektekhez kötött feladatkiosztásra, segítségével egyazon időben többen is dolgozhatnak az adott projekten, a feladatok kiosztása, elfogadása, prioritása, határideje, tulajdonosa, felelőse, aktuális állapota nyomon követhetővé és könnyen lekérdezhetővé válik.

 

A SharePoint keretrendszerben fejlesztett karaDox™ Feladatkezelő hierarchikus feladatkezelést tesz lehetővé, azaz csak annak a szervezetnek a tagjainak enged kiosztani feladatot, amelyiknek a rögzítő tagja, vagy a hierarchiában a szervezet alatta helyezkedik el. A közös feladatok rögzítésén túl további részfeladatok felvitele is biztosított.

 

A rendszerben lehetőség van automatikus értesítések és a helyettesítés beállítására is.

 

A SharePoint alapon megvalósított feladatkezelő modul részletes ismertetése: karaDox™ Feladatkezelő

 

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.