Készleteltérés-jóváhagyás

  

A KARÁDI által SharePoint keretrendszerben fejlesztett készleteltérés-jóváhagyó egy adott cég, vállalat gyártási tevékenységéhez szükséges alkatrészek nyilvántartására, kategorizálására, továbbá az azokban felmerülő készleteltérések rögzítésére, jóváhagyására, kimutathatóságára szolgál.

 

A SharePoint alapú karaDox™ Készleteltérés-jóváhagyó rendszer a készleteltérések kezelését egy érték alapú, többszintű jóváhagyási folyamattal támogatja. A jóváhagyási folyamatban részt vevő felhasználói csoportok és a hozzájuk rendelt értékhatárok a jóváhagyási mátrixban rögzíthetők.

 

A SharePoint keretrendszerben fejlesztett készleteltérés-jóváhagyó modul részletes ismertetése: karaDox™ Készleteltérés-jóváhagyó

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.