Jelenlétkezelés, szabadság-nyilvántartás

 

A SharePoint alapú vállalati belső portál alkalmas a jelenlétkezelésre is, ami tulajdonképpen a jelenléti ív elektronikus változata, ahol mindenki adminisztrálja a munkahelyi jelenlétét valamint a munkában eltöltött idejét.

 

Logikailag kapcsolódik ide a szabadság-nyilvántartás, melynek ilyen módon történő kezelésekor a munkavállaló a webes SharePoint felületen megigényli a szabadságot, amelyről a rendszer automatikusan értesítést küld a vezető, munkaadó felé, aki vagy jóváhagyja, vagy elutasítja azt, majd minderről az érintett igénylő szintén elektronikus visszajelzést kap. A SharePoint keretrendszerben fejlesztett szabadság-nyilvántartó modul nyilvántartja a kivehető szabadnapokat, így a munkavállaló és munkaadó is tervezheti a kieső napokat. A rendszer havi riportja automatikusan importálható bizonyos bérkönyvelést végző rendszerekbe.

 

A SharePoint alapú szabadság-nyilvántartó modul részletes ismertetése:
karaDox™ Szabadság-nyilvántartó

 

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.