Iktatás és iratkezelés 5

 

 

A KARÁDI által Microsoft SharePoint keretrendszerben kialakított iktató és iratkezelő 5 egy olyan alkalmazás, amely a vállalatok bejövő és kimenő irányú, illetve belső iratkezelését, valamint az ezekhez kapcsolódó funkcionalitást valósítja meg. A rendszer együttműködik a Microsoft Dynamics NAV (Navision) hozzáféréssel rendelkező vállalatok partnernyilvántartó rendszereivel.

 

A karaDox™ Iktató és iratkezelő 5 teljes körűen támogatja a bejövő, a kimenő és a belső iratok iktatásának munkafolyamatait, valamint az iratok szkennelt fizikai példányának fogadását, tárolását.

 

Az új iratok iktatása az iktatókönyvben történik, ahol a későbbiekben megtekinthető a rendszerben nyilvántartott összes - bejövő, kimenő és belső irányú - irat státuszértékük, valamit típusuk alapján csoportosítva. A bejegyzések státuszértékének ismeretében könnyen megállapítható, hogy a vizsgált irattal milyen korábbi munkavégzés történt és milyen további feladatok várhatóak vele kapcsolatban.

 

A hatékony és gyors munkavégzés érdekében az irat adatlapján az irat adatai (iktatószám, hivatkozási szám, státusz, partner és feldolgozási adatok) mellett az irat szkennelt képének csatolt példánya illetve a kapcsolódó elő- és utóiratok valamit a hozzá tartozó feladatok is megtekinthetők.

 

A SharePoint alapokon fejlesztett rendszerben egy irattal az iktatását követően számos funkció és tevékenység végezhető, így például kezdeményezhető az irat szignálása, lezárása, kikölcsönzése, kapcsolódó előirat beállítása, rontottá nyilvánítása stb., illetve a rendszer lehetőséget biztosít az irat nyilvántartott tulajdonságainak és tartalmának szerkesztésére is.

 

Az iktató és iratkezelő 5 modul részletes ismertetése: karaDox™ Iktató és iratkezelő 5

 

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.