Digitális hitelesítés és archiválás

 

 

A KARÁDI által SharePoint alapokon fejlesztett karaDoxDigitális hitelesítő és archiváló rendszer az alábbi 2 fő funkciót valósítja meg a már korábban szintén SharePoint alapokon fejlesztetett iktató és iratkezelő valamint a számlaengedélyező modulhoz kapcsolódóan:

  1. a bekerülő iratok egy meghatározott feldolgozottsági státusz után automatikusan hiteles digitális aláírást és időbélyegzést kapnak, majd
  2. a digitálisan aláírt iratok egy archiválási funkció indítását követően átkerülnek egy, már csak olvasható, visszakereshető archív webhelyre.

 

Az adatok és listák hitelesítését és archiválását követően a rendszerből különböző kimutatások, riportok készíthetőek.

 

A digitális hitelesítő és archiváló modul részletes ismertetése: karaDox™ Digitális hitelesítő és archiváló

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.