Beszerzési folyamatkezelés 1

 

A KARÁDI által SharePoint keretrendszerben megvalósított rendszer célja a vállalatok beszerzési folyamatainak informatikai támogatása a beszerzési igény benyújtásától egészen a szállítói szerződések létrejöttéig.

 

A karaDox™ Beszerzési folyamatkezelő 1 segítségével a beszerzési eljárás az igények rögzítésétől kezdve az ajánlat-felhívási, ajánlattételi és értékelési szakaszokon át egészen a döntésig, a szerződés megkötéséig egyszerűen nyomon követhető és kezelhető a SharePoint felületén.

 

Mindezek mellett a rendszer lehetőséget biztosít a megtakarítások, szerződések, beszállítók nyilvántartására is.

 

A SharePoint keretrendszerben megvalósított beszerzési folyamatkezelő modul részletes ismertetése:
karaDox™ Beszerzési folyamatkezelő 1

 

Szolgáltatások

Irat- és dokumentumkezelő rendszerek bevezetése

Vállalatirányítási rendszerek (NAV) bevezetése

Rendszerüzemeltetési szolgáltatások

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Alapfeladatok a SharePoint alkalmazásban

 

Töltse le a tanulmányt, melyben átfogó képet kap a SharePoint alkalmazás összetevőiről, a listákkal, tárakkal, kijelzőkkel és nézetekkel kapcsolatos műveletvégzési lehetőségekről.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.