IT rendszerüzemeltetés

  

IT-erőforrás kihelyezése – Informatikai rendszer üzemeltetése

 

Az IT-outsourcing során a megrendelő olyan szolgáltató cégnek adja át IT-feladatainak megoldását, amelynek az a fő profilja, tehát jobban ért hozzá, mint a saját, szűkebb körű IT-szakember állománya. Egy jó IT-outsourcing szolgáltatást nyújtó cég jelentős hozzáadott értéket tud kínálni az ügyfeleinek.

 

Kis- és közepes vállalatoknál gyakran jelentkező probléma a cég informatikai rendszerének karbantartása, fejlesztése, valamint a felhasználóknál jelentkező informatikai jellegű problémák megoldása. Az 1-2 rendszergazdából álló helyi alkalmazottak több problémát és kockázatot is felvetnek:

 

  • a rendszer üzemelésének holtidejében nem végeznek hasznos munkát,
  • tudásuk és tapasztalatuk nem közelítik meg egy profi, több cégnél is üzemeltetést végző csapat körében felhalmozott tudásbázist és tapasztalatot,
  • szabadság, betegség, felmondás esetén nincs, aki elvégezné az informatikai rendszer üzemeltetésével kapcsolatos teendőket és kezelné a felhasználók problémáit.

 

 

Külső informatikai szolgáltató alkalmazásának köszönhetően lekerül a teher a cég vezetőinek válláról, nem kell több időt rászánni az informatikával kapcsolatos problémák megoldására, így a döntéshozók a vállalat fő tevékenységére tudnak koncentrálni. Ráadásul az informatikai erőforrások optimális kihasználásával és az informatikai rendszer folyamatos rendelkezésre állásának biztosításával a vállalat alkalmazottainak munkavégzése is hatékonyabbá válik.

 

 

IT-rendszerüzemeltetési szolgáltatásaink elemei a következőek:

 

 - Rendelkezésre állás

 - Szerverüzemeltetés

 - Kliensgépek üzemeltetése és felhasználói támogatás

 

 

Komplett informatikai rendszerek üzemeltetése mellett, az ügyfél igényeinek megfelelően, a fent felsorolt szolgáltatások különböző kombinációit is vállaljuk. Így például akad olyan ügyfelünk, ahol mi végezzük a szerverek üzemeltetését és egy belső rendszergazda gondoskodik a felhasználó oldali támogatásról.

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Kint vagy bent? - egy KKV vezető dilemmája vállalat informatikai rendszerével

 

Töltse le tanulmányunkat az IT-Outsourcingról, melyben a félreértéseket próbáljuk meg eloszlatni a külső informatikai szolgáltatókkal kapcsolatban és tisztázni, hogy kinek és miért éri meg kihelyezni az informatikai rendszerének üzemeltetését.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.