Russmedia Kft. (volt Inform Média Kft.)

 

A Russmedia Kft. (korábban Inform Média Kft.) Északkelet-Magyarország három megyéjében rendelkezik napilapokkal, vasárnapi lapokkal, ingyenes hetilapokkal, apróhirdetési újságokkal, időszakos kiadványokkal. A nyomtatott termékek saját nyomdájukban készülnek, és saját terjesztési hálózat révén kerülnek az olvasók kezébe.

2000 óta szintén 3 megyében képviseltetik magukat regionális hírportáljaikkal, melyek a térségben vezető pozíciót birtokolnak, s több éve országos szinten is elérhető hírportál családjuk a Magyar Online által.

Az 1990-es évektől a Russmedia (korábban Inform Média) nemcsak hazánk területén van jelen, hanem Romániában, 2006 óta pedig Ukrajnában is képviselteti magát.

 

 

Fő tevékenység: offline és online médiumok 3 megyében

Megoldandó probléma:

  • a vállalathoz beérkező számlák teljesítésigazolásának, jóváhagyási folyamatának elektronikus támogatása
  • a kiküldetések, azaz a cég munkavállalói által napi rendszerességgel végzett, a vállalat által előállított és forgalmazott kiadványok terjesztése során megtett távolságok, a felhasznált üzemanyag-mennyiség és -költség, illetve a gépkocsik amortizációs költségének meghatározása, a benyújtott elszámolások elbírálásának, visszakereshetőségének és exportálhatóságának megvalósítása, valamint az ezt kezelő rendszernek az együttműködése a vállalat NEXON munkavállalói adatbázisával

Megoldás: karaDox™ Számlaengedélyező (bevezetés: 2012. augusztus - Magyarország, 2013. szeptember - romániai tagvállalatok)
                 karaDox™ Kiküldetéselszámolás-kezelő (bevezetés: 2014. augusztus)

 

A KARÁDI által SharePoint alapokon fejlesztett számlaengedélyező modul a bejövő számlák teljesítésigazolását, a számlák jóváhagyását és folyamataihoz kapcsolódó funkcionalitást valósítja meg. A bevezetésre került modul elektronikusan támogatja a számla rögzítésének, a teljesítés igazolásának, a jóváhagyásnak és a könyvelésnek a munkafolyamatait.

A rendszer lehetőséget biztosít a számlaengedélyezés folyamatában részt vevő szereplők – iktató, számlaigazolás-indító, számlaigazoló, -jóváhagyó – feladatainak elektronikus kezelésére, egy közös felületen történő koordinálására.

A SharePoint alapú számlaengedélyezőben az iktatás során a számla adatainak megadása mellett rögzíthető a számla szkennelt képe is, illetve megoldott az is, hogy a számla az adott iktatósorhoz rendelt e-mail címre érkező levelekhez csatolva kerüljön be rendszerbe.

A számlák ezt követően részt vesznek egy igazolási, jóváhagyási folyamatban, ahol megállapítják a számla jogosságát és jóváhagyják a kifizetését. Ebben a folyamatban résztvevő személyeket az ún. jóváhagyási útvonalakban lehet meghatározni. A személyek meghatározásakor rögzíthető a rendszerben a résztvevő neve, feladatköre illetve egy értékhatár is, mellyel beállítható, hogy az adott résztvevő milyen számlaérték esetén illetékes.

Ezt követően indítható el a számlaigazolás tényleges folyamata, amikor is egy feladat kerül kiosztásra a jóváhagyási útvonalban szereplő első résztvevőnek, aki egy számlaigazoló, s akinek el kell végeznie a pecsételést, amivel felosztja a számla összegét a különböző költséghelyek között. Amennyiben az útvonal egy résztvevője végzett a feladatával, a következő résztvevőnek kerül kiosztásra feladat.

Miután a jóváhagyási útvonalban szereplő minden résztvevő végzett a feladatával és mindenki jóváhagyta a számlát, a számla jóváhagyva státuszba kerül és átadódik az ügyviteli rendszernek, ahol elvégzik a könyvelését.

 

A kiküldetéselszámolás-kezelő modul a vállalat munkavállalói által teljesített kiküldetésekre vonatkozó elszámolási tételek rögzítésére, elbírálására illetve a jóváhagyott tételeket tartalmazó elszámolások lezárására és exportálására vonatkozó funkcionalitást valósít meg.

  • Az átadott rendszerhez hozzáféréssel rendelkező összes felhasználó jogosult a saját elszámolási tételeinek rögzítésére, illetve az asszisztensek a saját tételeik mellett más munkavállalók nevében is rögzíthetnek elszámolást.
  • Az elszámolás tételsorokat egy-egy hónapra vonatkozó összesített elszámolásként lehet benyújtani az adott munkavállaló feletteséhez jóváhagyatásra. Az elbírálásra várakozó elszámolásokhoz a rendszer automatikusan kiszámítja az elszámolás tételei alapján az üzemanyag- és az amortizációs költségeket. Ezek ismeretében az elszámolást benyújtó munkavállaló felettesének kell megvizsgálnia az elszámolást.
    Az elszámolásból kiküldetési rendelvény generálható és nyomtatható. Ennek aláírását követő visszaérkezése és szkennelése szintén regisztrálható a rendszerben.
  • A felettes jóváhagyását követően a jóváhagyott elszámolás lezárható és PDF, Word, vagy egyéb támogatott formátumok segítségével exportálható.

Referenciák / Esettanulmányok

Referenciák

Esettanulmányok

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.