Nyírségvíz Zrt.

 

A Nyírségvíz Zrt. 1996 októberében alakult. A majdnem 400 főt foglalkoztató részvénytársaság vezetékes vízellátó szolgáltatását közel 211 ezer ember veszi igényben és 130 ezerre tehető a csatornahálózatra csatlakozott fogyasztók száma.

 

Fő tevékenység: lakossági és közüzemi fogyasztók vízellátásának biztosítása, illetve a keletkezett szennyvíz környezettudatos kezelése és visszajuttatása a természetbe

Megoldandó probléma: a teamek munkájának támogatása, mérőszámadatok egységes kezelése, hulladék-nyilvántartás és adatszolgáltatás biztosítása

Megoldás: karaDox™ Team, Adatbank és Környezetirányítási modul

 

Egy-egy nagyobb cél elérésére a cégen belül úgynevezett teamek alakulnak, melyek indulásakor és a projekt lezárásakor jegyzőkönyvek készülnek. Ezen jegyzőkönyvek – melyek tartalmazzák a célokat, tagokat, az elérendő eredményeket, a megvalósítási terv ütemezését és a tervezett költséget – valamint az egy-egy team-ülésről készültek a karaDox™ Team moduljában kerülnek rögzítésre, melynek köszönhetően nemcsak a feladatok generálódása, hanem az erőforrás-kihasználtság is nyomon követhetővé válik.

 

Az adatbank modul bevezetésének célja, hogy a mérőszámadatok – függetlenül attól, hogy belső vagy külső forrásból származnak – egységes nézőpont szerint legyenek rögzítve, tárolva és riportolva. Az adatáramlás folyamatában biztosítva van, hogy az adatok betöltődjenek az OLAP adatbázisba is, ahol a fajlagos adatok is kiszámolásra kerülnek, valamint minden mérőszám területileg, és időben már agregálva rendelkezésre állnak.

 

A karaDox™ Környezetirányítási moduljának bevezetésével megoldottá vált a különféle – veszélyes és nem veszélyes – hulladékok nyilvántartása (a hulladék törzsadatai, kezelésének módja, telephelyre vonatkozó információk, ki- és beszállítások mennyisége stb.) és a hatóságok felé küldendő adatszolgáltatások biztosítása. A modulban kezelve van a használt technológiák környezeti hatásainak felmérése, környezetterhelési szempontból való dokumentálása is.

Referenciák / Esettanulmányok

Referenciák

Esettanulmányok

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.