Michelin Hungária Kft.

 

A Michelin Magyarországon mintegy 1800 főt foglalkoztató ipari és kereskedelmi csoport.

A Michelin Hungária Kft. személyautó- és kisteherautó-abroncsok, teherautó-abroncsok, mezőgazdasági és földmunkagép-abroncsok kereskedelmét koordinálja a Magyarország-Csehország-Szlovákia-Szlovénia régióban. Magyarországon a Michelin két abroncsgyárral rendelkezik.

 

 

Fő tevékenység: gumiabroncsgyártás és –értékesítés

Megoldandó probléma: a vállalat belső beszerzési igényeinek kezelése, a bejövő számlák engedélyezési folyamatának támogatása

Megoldás: karaDox™ Beszerzési folyamatkezelő modul (bevezetés: 2011. december)
                 karaDox™ Számlaengedélyező modul (bevezetés: 2013. április)

 

A KARÁDI által SharePoint keretek között kialakított szoftverrendszer célja a vállalati belső beszerzési igények kezelése.

A beszerzési folyamatkezelő modul segítségével megvalósul a beszerzéshez kapcsolódó igénylések és feladatok nyomon követése.

A rendszer támogatja az igénylés rögzítésének, a specifikálásra, jóváhagyásra majd beszerzésre történő továbbításának illetve a beszerzési feladat ügyintézőhöz történő rendelődésének, valamint a beszerzés jóváhagyásának és teljesítésének munkafolyamatait. Mindeközben az adott munkafolyamat-egységeknél automatikus értesítéseket küld az érintett felhasználók számára.

 

A számlaengedélyező modul elektronikusan támogatja a bejövő számlák rögzítésének, a teljesítés igazolásának, a jóváhagyásnak és a pénzügyi ellenőrzésnek a folyamatait.

A vállalathoz beérkező számlák jogosságát – a rendszerben történő rögzítést követően – igazolni kell, majd csak a jóváhagyást követően kerülhetnek át a könyvelésre. A számlák igazolási folyamata két részből áll, a teljesítésigazolási és a jóváhagyási alfolyamatból. A számlákhoz rendelhető egy ún. jóváhagyási útvonal. Ebben az útvonalban adható meg, hogy kik vegyenek részt a számla igazolásában, jóváhagyásában. Miután az igazoló(k) eldönti(k), hogy jogos-e a számla, megtörténik a számla esetleges kontírozása, majd a jóváhagyó engedélyezi a számla kifizetését. A pénzügyi ellenőrzést és jóváhagyást követően a számla könyvelésre kerül, és lezárul a folyamat.

A számlaengedélyező modulban természetesen a fenti folyamatokhoz kapcsolódó feladatok kezelésre, nyomon követésére is lehetőség van. Az adott folyamathoz tartozó feladatok bekerülnek egy feladatlistába, ahol az adott felhasználó a bejelentkezést követően a saját feladatait tudja elérni, valamint azok státuszait megtekinteni.

A karaDox Számlaengedélyező segítségével a számlakezelés teljes folyamata valamint a kapcsolódó feladatok sokasága egyszerűbbé, átláthatóbbá, nyomon követhetővé vált.

Referenciák / Esettanulmányok

Referenciák

Esettanulmányok

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.