HUPX Zrt.

 

A HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. feladata a szervezett villamosenergia-piac működtetése Magyarországon.

A HUPX Zrt. a piaci szereplők versenysemleges, hatékony, magas színvonalú kiszolgálására, a versenyképes tőzsdei kereskedési és elszámolási szolgáltatás biztosítására, illetve a villamosenergia-piac lehető legszélesebb köre számára megbízható árinformációk nyújtására törekszik. Mindezek mellett aktívan hozzájárul a hazai szervezett villamos energia piac európai szintű regionális piacokhoz történő kapcsolódásához és integrációjához is.

 

Fő tevékenység: szervezett villamosenergia-piac működtetése és fejlesztése

Megoldandó probléma: a keletkező dokumentumok és a hozzájuk kapcsolódó munkafolyamatok – pl.: iktatás, előterjesztés, jóváhagyás, érvénytelenítés – egységes, integrált rendszerben történő tárolása, kezelése, továbbá az iktatás és iratkezelés, a számlaigazolás illetve a szerződéskezelés folyamatának elektronikussá tétele.

Megoldás: karaDox™ Dokumentumkezelő, Iktató és iratkezelő, Számlaengedélyező, Szerződéskezelő rendszer (bevezetés: 2013. május)

 

A KARÁDI által SharePoint alapokon kialakított Dokumentumkezelő rendszer a vállalatcsoporton belül keletkező dokumentumok nyilvántartására és kezelésére szolgál. A dokumentumok kezelése a vállalatoknak megfelelő SharePoint webhelyeken történik. A dokumentumkezelő rendszer lehetőséget biztosít a különböző dokumentumok tárolására, létrehozására, feltöltésére, hozzáadására és szerkesztésére, karbantartására valamint a dokumentumokhoz kapcsolódó munkafolyamatok – jóváhagyás, törlés, érvénytelenítés, stb. – elektronikus kezelésére is.

A SharePoint keretrendszerben kialakított Iktató és iratkezelő modul segítségével végezhetőek el a beérkezett dokumentumok iktatással kapcsolatos feladatai valamint a kimenő iratok postázással kapcsolatos teendői. Bejövő iratok esetében a rendszer lehetőséget biztosít a beszkennelt iratok rögzítésére, illetve automatikus érkeztetésre is. Ezt követően az iktató személynek lehetősége nyílik az adott dokumentummal kapcsolatos feladatok elvégzésére, felelőshöz történő rendelésére illetve lezárására. A rendszer támogatja a felelős személyek szignálási folyamatát valamint a különböző dokumentumoknak a fentiekben említett dokumentumtárakba való elhelyezését is. Kimenő iratok esetében a rendszer elektronikusan támogatja a postázandó iktatási, a borítékolási valamint a postakönyv-készítési folyamatokat.

A SharePoint alapú Számlaengedélyező modul a bejövő számlák teljesítésigazolását, a számlák jóváhagyását és az ezekhez kapcsolódó feladatok folyamatainak támogatását valósítja meg. A rendszer lehetőséget biztosít a számlák rögzítésére, majd ezt követően az ezekhez kapcsolódó igazolások, pénzügyi ellenőrzések, jóváhagyások munkafolyamatainak az elvégzésére, majd végül a kifizetés engedélyezésre és a könyvelésre. A Számlaengedélyező modul szervesen kapcsolódik a fentiekben bemutatott Iktató és iratkezelő modulhoz.

A KARÁDI által fejlesztett Szerződéskezelő modul a szerződések központi, jól áttekinthető nyilvántartása mellett elektronikusan támogatja a szerződéskészítés folyamatát is a kezdetektől a véleményezésen, módosítási igényeken keresztül egészen a jóváhagyásig, illetve a szerződés létrejöttéig. Hasonlóan a szerződéskészítés folyamatához a rendszeren belül elvégezhetőek az előterjesztési, a szerződésmódosítási vagy megszüntetési munkafolyamatok is.

 

Referenciák / Esettanulmányok

Referenciák

Esettanulmányok

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.