GDF-SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.

 

 

A GDF SUEZ – biztos nemzetközi háttértámogatása révén – Magyarország egyik legnagyobb és vezető energetikai vállalata, üzletpolitikájában elkötelezett a fenntarthatóság és a biztonságos energiaellátás iránt. 

 

 

Fő tevékenység: gázszolgáltatás, -kereskedelem és -elosztás, illetve villamosenergia-termelés és -kereskedelem

Megoldandó probléma:

  • egy komplex informatikai támogatás kialakítása, amely magában foglalja a beszerzési folyamatok implementálását, szállítók és szerződések központi nyilvántartását és tárolását
  • a földrajzilag is különböző felhasználók, vezetők, megrendelők számára a beszerzési státuszok elérhetőségének, a teljes beszerzési folyamat átláthatóságának, menedzselésének biztosítása
  • többnyelvűség 

Megoldás: karaDox™ Beszerzési folyamatkezelő (bevezetés: 2011. július)  

 

A KARÁDI által nyújtott megoldás keretében kialakításra került a beszerzési folyamatok nyomon követését biztosító többnyelvű informatikai rendszer, melynek részeként – a szerződéstár segítségével – megoldottá vált a szerződések elektronikus kezelése és nyilvántartása illetve a beszállítói adatok nyilvántartása is. 

 

A KARÁDI által SharePoint keretrendszerben fejlesztett többnyelvű webes szolgáltatáson keresztül az igénylők beadhatják vagy importálhatják az SAP-ben rögzített beszerzési igényeiket. Az igény a jóváhagyást követően automatikusan a megfelelő beszerzési osztályvezetőhöz kerül, aki validálja azt. Mindezt a rendszer munkafolyamatokkal – jóváhagyások, módosítási igények – támogatja. Ezt követően az igényeket ügyintézőkhöz rendelik, akik ezekhez eljárást hoznak létre. Az eljárás típusától függően a rendszer különböző lebonyolítási folyamatokon vezeti végig az ügyintézőt, az egyszerű lehívástól a versenytárgyalásos lebonyolításig.

Az eljárás lebonyolításában ún. bizottsági tagok is részt vesznek, akik automatikus meghívást és jogokat kapnak az eljáráshoz kapcsolódó elemek kezeléséhez, olvasásához, a feladatok végrehajtásához. 

 

A beszerző munkatársak részére a rendszer megfelelő adatrögzítései felületet biztosít, melyen keresztül rögzíteni tudják az ajánlati felhívással kapcsolatos adatokat, a bekért ajánlatokat, a beszerzési megrendeléseket, döntéseket, előterjesztéseket. 

 

Az igénylő számára pedig nyomon követhetővé válik a jóváhagyás és a beszerzés folyamata, azaz naprakészen láthatja, milyen állapotban van az igénye, milyen ajánlatok kapcsolódnak hozzá illetve, hogy mikor várható a teljesítés.

Referenciák / Esettanulmányok

Referenciák

Esettanulmányok

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.