ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. (Continental cégcsoport tagja)

 

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. jelenlegi formájában 2006 óta működik, az 1995-ben indult makói leányvállalat és az 1999 óta működő első, zöldmezős beruházásként Vácon létesült ContiTech magyarországi vállalat egyesülése eredményeként. A cég két telephelyén a termelés összesen több mint 35 000 négyzetméteren folyik 2 000 alkalmazottal. A két gyár összesen százezernél is több szerelt tömlőt bocsát ki naponta, 2011-ben együtt már közel 51 millió készterméket értékesítettek. A vállalat a ContiTech Fluid Technology üzletág, autóipari divíziójához tartozik.

 

Fő tevékenység: hűtő-fűtő gumitömlők gyártása és értékesítése az autóipar és kamion szegmens számára

Megoldandó probléma: a vállalat által foglalkoztatott munkavállalók kompetenciáit nyilvántartó rendszer kialakítása, mely szakmai (a munkavégzéshez elengedhetetlen, jellemzően betanított ismeretek) és tanulmányi (minden egyéb hasznos kompetencia) képzések igénylését, szervezését, megvalósítását, utólagos kiértékelését, illetve az elsajátított kompetenciák elévülésével szükségessé váló ismétlést támogatja

Megoldás: karaDox™ Képzés modul (bevezetés: 2014. május – 2015. augusztus)

 

A KARÁDI által SharePoint 2013 keretrendszerben kifejlesztett képzés modul a vállalat munkavállalói adatbázisán alapuló szakmai és tanulmányi képzésekhez kapcsolódó funkcionalitást, illetve az ehhez kapcsolódó nyilvántartási folyamatokat valósítja meg. A munkavállalói adatbázis napi szinten aktualizálódik a vállalat SAP adatbázisából kinyert adatok alapján, melyet a karaDox rendszer által vezetett munkavállalói kompetenciamátrix tesz teljessé.

 

A munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismeretek elsajátítására vonatkozó alrendszerben:

  • a kompetencia nyilvántartás alapján a modul automatikusan hoz létre ismétlő képzési igényeket, és
    az SAP-ból átvett adatok alapján automatizálásra került a munkakör-változásokból adódóan kötelező szakmai képzések igénylése is.
  • A kialakított automatizmus mellett a szakterületek ezzel megbízott vezetői manuálisan is létrehozhatnak a fenti típusoknak megfelelő képzési igényt, illetve új munkavállalók betanítására is igényelhetnek képzést.

Az igények alapján megvalósuló oktatásokkal kapcsolatos információk (jelenlét, elért eredmények stb.) regisztrálására a képzésen megjelölt oktató jogosult. A képzés lezárását követően a bejegyzésen rögzített információkat a modul átvezeti a munkavállalói kompetenciamátrixra.

 

A tanulmányi képzésekhez kialakított alrendszerben a munkavállalók számára (jellemzően külső beszállítók által biztosított) képzések igénylése, elbírálása, és a jóváhagyott képzések adminisztrációját támogató funkcionalitás került megvalósításra.

  • A képzés igénylése során egy több lépésből álló engedélyezési folyamat segítségével történik az igényelt képzés főbb tulajdonságainak (résztvevők, időpont, beszállító, költségek stb.) meghatározása, jóváhagyatása.
  • A jóváhagyott igények összevonására, illetve a megvalósuló képzés adminisztrációjára szolgáló terv elbíráltatására szintén lehetőség van.
  • A képzéshez többek között jelenléti ív, tesztlap, illetve specifikusan a résztvevőkre vonatkozó szerződések generálására és nyomtatására is lehetőség van.
  • A sikeresen teljesített tanulmányi képzés eredménye – hasonlóan a szakmai képzésekhez – megjelenik a munkavállalói kompetenciamátrixban.

 

A modulban történő munkavégzést a KARÁDI saját fejlesztésű jogosultságkezelő programjának legújabb verziója támogatja, amelynek részletesen paraméterezhető, dinamikus működése minden tekintetben megfelel a vállalatcsoport adatvédelmi elvárásainak.

 

Referenciák / Esettanulmányok

Referenciák

Esettanulmányok

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.