Raaberlog Kft.

  

A cégről

 

A Raaberlog Nemzetközi Szállítmányozási Kft. a hagyományos szállítmányozói szakma egyik meghatározó képviselője Magyarországon. Évtizedes szakmai tapasztalattal állnak azon partnereink rendelkezésére, akik export vagy import szállítási feladataikat biztonságosan és szakszerűen kívánják szállítmányozóval megoldani.

 

Tevékenységek

 

 - Konténerforgalom

A konténerizált forgalom optimális lebonyolítása érdekében a világ vezető hajóstársaságaival, vasúti operátorokkal és átrakó kikötőkkel állnak intenzív kapcsolatban, valamint a legfrekventáltabb kereskedelmi térségekben működő ügynökhálózattal rendelkeznek.  A normál kereskedelmi árúfajták mellett vállalják a speciális rakományok, u.m. hűtést, temperálást igénylő termékek, veszélyesnek minősülő rakományok lebonyolítását is.

Egyedülálló szolgáltatásként szervezik a Független Államok Közösségébe (FÁK) és Mongóliába a vasúti konténerizált forgalmat.

 

 - Hajózás

Ezen tevékenységük keretében vállalják a konvencionális áruk folyami és tengeri szállításának teljes körű lebonyolítását.

 

 - Közút

Közúti részlegükön teljes körű szállítmányozási tevékenységet látnak el mind export mind import küldemények fuvarozása esetében. Járműveik mobiltelefonnal és műholdas követőrendszerrel felszereltek, így a rakomány mozgásáról bármikor információt tudnak adni megbízóik részére.

 

 - Vasút

A fuvarszervezést MÁV szakaszon export-import és tranzitforgalomban illetve a szomszédos és azon túl fekvő európai országokba vállalnak. Ezen szolgáltatásuk keretében az átrakás lebonyolítását illetve az áruk raktározását, disztribúcióját is megoldják.

 

 - Légi fuvarozás

Megbízóik sürgős, speciális árukezelést igénylő küldeményeinek gyors célbajuttatását biztosítják kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerükkel. Ezen szolgáltatás keretében mind a repülőterek közötti, mind a háztól-házig terjedő szolgáltatás és egyéb kiegészítő tevékenységek magas színvonalú lebonyolításával állnak ügyfeleik rendelkezésére.

 

 - Tengerentúli gyűjtőforgalom

Kisebb súlyú és térfogatú (nem teljes konténerrakományt kitevő) küldemények gyors, gazdaságos és megbízható fuvarozási rendszerét biztosítják tengerentúli viszonylatokban. Külön igény esetén vállalják a rakományok begyűjtését, házhozszállítását, biztosítását és a szükséges vámeljárás lefolytatását is.

 

 

Az előzményekről

 

A Raaberlog Kft. hamar felismerte, hogy a sokrétű szállítmányozási tevékenység, a határidők pontos betartása és az ügyfelek maximális kiszolgálása stabil informatikai alapinfrastrukturális háttértámogatást igényel. Szervereik és munkaállomásaik biztonságos üzemeltetését és folyamatos felügyeletét ezért a KARÁDI-ra, mint külső informatikai szolgáltatóra bízták. 2005-ben átalánydíjas rendelkezésre állási együttműködési megállapodás született szerverfelügyeleti és helpdesk szolgáltatásra a két cég között, amely az óta is folyamatosan biztosított.

 

 

A megoldás

 

A megállapodás értelmében a KARÁDI távfelügyelet során ellátja a szerverek naplójának ellenőrzését, amelynek eredményét dokumentálja is. Ezen felül ellenőrzi a mentések szabályos végrehajtódását továbbá a szerver merevlemezének telítettségét. A zökkenőmentes munka érdekében amennyiben a szerver merevlemezének telítettsége 90%-os vagy annál nagyobb mértékű, erre a tényre felhívja a Raaberlog Kft. figyelmét. A biztonságos működés érdekében szakembereink folyamatosan ellenőrzik az aktuális vírusdefiníciós állományokat is a szerveren.

 

A távfelügyelet mellett – a napi operatív munkavégzést segítendően – rendszergazda szakemberünk napi 4 óra helyszíni rendelkezésre állást, munkavégzést is biztosít partnerünk részére. Ezen tevékenysége keretében a partner munkatársainak munkavégzése közben felmerülő, azt hátráltató informatikai problémákat megoldja, a KARÁDI-tól beszerzett hardvereszközöket díjtalanul üzembe helyezi, továbbá a szerviz beavatkozását nem igénylő javítási és karbantartási munkákat elvégzi.

 

 

Az előnyök

 

 - háttértámogatás a zökkenőmentes munkavégzéshez

 - helyszíni rendelkezésre állás a mindennapi operatív munka támogatásához

 - az informatikai problémákból adódó kockázat minimális

 - több főből álló rendszergazdai csapat magas szakmai tudása és tapasztalata biztosított

 - informatikai tanácsadás és fejlesztési javaslatok előirányzása

 - az esetlegesen felmerülő hibajavítási, karbantartási munkák szinte azonnali megoldása

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.