Navision modulok részletes leírása

Microsoft Dynamics NAV (Navision)

Microsoft Dynamics NAV (Navision) -

Integrált vállalatirányítási rendszer (ERP)

 

 

 

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) kis- és középvállalatok számára készült integrált vállalatirányítási rendszer (ERP), amely minden tevékenységi területen támogatja a vállalkozások működését. A növekvő vásárlói igények, a nemzetközi verseny és a bonyolult megfelelési szabályok számos kihívást állítanak a hazai kis- és középvállalatok számára. Ezen feladatok sikeres és hatékony kezelése csak fejlett, költséghatékony módon üzemeltethető üzleti megoldások használatával lehetséges. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) vállalatirányítási rendszer a világ 130 országában több mint egymillió felhasználó napi munkáját segíti. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) nem csupán a már meglévő rendszerek teljes kiváltására alkalmas, hanem részterületekre is bevezethető. A Microsoft Dynamics NAV (Navision), mint integrált ERP rendszer, együttműködik a meglévő vállalati rendszerekkel, szerves részét képezi a teljes informatikai infrastruktúrának. Az ismerős Microsoft felületnek köszönhetően a megoldás gyorsan, hatékonyan bevezethető és alkalmazható.

 

 

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) fontosabb funkciói

 

Pénzügy és számvitel

Az üzleti megoldások alapja a pénzügyi folyamatok követése és kezelése. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) pénzügy és könyvelés moduljai teljeskörű megoldást nyújtanak a főkönyv, vevők, szállítók, készletek, tárgyi eszközök, cash flow, analitikus könyvelés és pénzügyi munkafolyamat-kezelés területein. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) továbbá támogatja a több devizás, tagolt szerkezetű, több telephelyes vállalati működést.

 

Ellátási lánc kezelése

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) ellátási lánc területeinek használatával átláthatóvá válnak a vállalati logisztikai folyamatok. Az ügyfelek megtartása érdekében mérhető a szolgáltatási szint alakulása, ugyanakkor kontrollálható a készlet optimális mennyisége. A munkafolyamatok testre szabhatók és ellenőrizhetők, így az ERP rendszer használatával növelhető az eredményesség. A Microsoft BizTalk Serverre épülő Microsoft Dynamics NAV (Navision) Commerce Gateway megnyitja a Microsoft Dynamics NAV (Navision) rendszerét a kereskedelmi dokumentumok vállalatközi elektronikus cseréje előtt, így bonyolult EDI-megoldás bevezetése nélkül csökkenti az élőmunkából eredő hibalehetőségeket és az adatok rögzítésének időigényét.

 

Raktárkezelés

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) Raktárkezelési modul használatával könnyedén kézben tartható az anyagok raktáron belüli mozgása és tárolása, maximális hatékonysággal szervezhető az áruk beérkezése és szállítása, optimálisan kihasználható a raktárterület, és mindig pontosan tudható, mit hol tárolunk.

 

Projektmenedzsment

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) Projektek alkalmazásterülete hosszú távú munkák és projektek ráfordításainak részletes tervezését és nyilvántartását biztosítja. A vállalatirányítási rendszer alkalmazásával áttekinthetővé válik a munkaerő, a gépek és az egyéb erőforrások használata, a részletes kapacitástervezéshez költségtervek és kalkulációk állnak rendelkezésre, és lehetővé válik a munkák egyes részfeladatainak elemzése a hosszú távú jövedelmezőség szempontjából.

 

Gyártás

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) gyártási megoldásai támogatják a tervezési, végrehajtási és elemzési folyamatokat. Az ERP rendszer integrált működésének köszönhetően növekszik a hatékonyság, a rugalmasság és a folyamatok összehangolásának lehetősége. A kapacitástervezés és a gyártási költségek kontrollja lehetővé teszi a pontosabb tervezést és az eredményesebb működést. Az egyszerű és a több helyszínes raktárkezelési funkciókkal csökkenthető az átfutási idő, míg a beszerzés és kapacitásigény tervezési funkció segítségével azonnal reagálhat a változásokra. A vállalatirányítási rendszer több lehetőséget biztosít a tervezésre, történhet a hagyományos MPS/MRP (TV/ASZ) módszerrel, kiindulhat az értékesítési rendelésből, a gyártási rendelésből vagy a beszerzési igénylésből. A Microsoft Dynamics NAV-val  (Navision) az utolsó pillanatban érkező módosításokat is kezelni lehet, hiszen a gyártás a teljesítési ciklus bármely pontjától kezdve áttervezhető.

 

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) az üzemi szintű változtatásokat automatikusan érvényesíti a költségek, anyagok és műveletek terveiben. Minden információ teljeskörűen elérhetővé válik a műhelytől a raktárig. A szállítók saját portáljukkal önállóan kezelhetik katalógusaikat, közvetlen gyári szállítási rendeléseket vihetnek fel és frissíthetik szállításaik időpontját. A rugalmas gyártási és elosztási funkciók nagymértékben segítik a változó piaci kereslethez való gyors alkalmazkodást.

 

Üzleti intelligencia és riportok

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) Üzleti analitika funkcióival az operatív adatok gyorsan és hatékonyan üzleti információkká alakíthatók. Az ERP rendszer elősegíti a részletes elemzéskészítést, az információk könnyű és gyors eljutását a döntéshozókhoz. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) által kigyűjtött információkat előre meghatározott vagy testre szabott adategységekben jeleníti meg. Az online analitikus feldolgozás angol rövidítése után OLAP-kockáknak nevezett információcsomagok közvetlenül a felhasználó asztali számítógépére érkeznek. Az ismert, Outlookhoz hasonló grafikai felület révén a felhasználó 360 fokos panorámaképet kap az üzleti folyamatokról és gyorsan elkészítheti, ellenőrizheti a különböző grafikonokat, kimutatásokat. A mélyebb megértés érdekében a felhasználók a részletes adatok célirányos elemzését is elvégezhetik. Az Üzleti analitika webes adatmegjelenítőjével a döntéshozók az interneten keresztül bárhonnan biztonságosan és gyorsan elérhetik a Microsoft Dynamics NAV-ban (Navision) tárolt fontos adatokat.

 

 

Microsoft Dynamics NAV (Navision)

 

CRM és vevői kapcsolatkezelés

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) teljeskörű ügyfélkapcsolat-kezelés funkcionalitást biztosít a marketing, az értékesítés és a szerviztevékenységek támogatására. A CRM – Marketing és értékesítés hatékonnyá teszi a célcsoport kiválasztását, a marketing kampányokat és az értékesítést. A CRM – Szerviz a karbantartási szolgáltatásokat végző vállalatok ügyféladatainak kezelését segíti. A CRM – Értékesítés és marketing segítségével az ügyfelek csoportosíthatók. A kapcsolattartást és a marketingakciókat segítő kérdések lehetővé teszik a kapcsolattartók jellemzését és egyedi igényeik szerinti kezelését. A személyes profilból megtudható információk (számlázási szokások, időpontok, teendőlista) jelentős mértékben hozzájárulhatnak az ügyfélelégedettség növeléséhez.

 

 

A szervezet erősségeire építő megoldás

 

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) integrált vállalatirányítási rendszer nyitott architektúrája lehetővé teszi, hogy a Microsoft hivatalos megoldásszállító partnerei a standard ERP rendszert az Ön vállalatának üzletmenetéhez igazítsák. A Microsoft az egyetlen globális szoftverszállító, amely helyi partnereinek teljes szabadságot biztosít annak érdekében, hogy megfeleljenek az ügyfelek konkrét igényeinek, így cégünk kiemelt partnerként a Microsoft Dynamics NAV (Navision) teljes forráskódjához hozzáfér.

 

Gyors és költséghatékony bevezetés

Szakértő és tapasztalt munkatársaink Önnel szorosan együttműködve, bevált módszertannal és eszközökkel végzik a vállalatirányítási rendszer testre szabását és bevezetését. Az integrált megoldásnak köszönhetően vállalati adatai mindig pontosak, naprakészek és megbízhatóak lesznek. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) bevezetése történhet több lépcsőben is. Az alapfolyamatok és funkciók (számlázás, költségkalkuláció, könyvelés és készletgazdálkodás) indulását követően a vállalat növekedésével és igényeinek bővülésével összhangban szabadon bővíthető az ERP rendszer. A bővítéssel integrálható az ügyfélkapcsolatok kezelése, a termelésirányítás, a disztribúció, az elektronikus kereskedelem és az üzleti analitika. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) vállalatirányítási rendszerhez kiváló oktatást és folyamatos támogatást biztosítunk.

 

 

Microsoft integráció

 

Első pillantásra ismerős kezelőfelületek

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) felhasználói felülete és logikája a Microsoft Office irodai alkalmazások mintáját követi, így használata könnyen és gyorsan elsajátítható. A navigálás és a napi munkafolyamatok átlátható és ergonomikus felületeken végezhetők el. Az eligazodást részletes on-line súgó segíti, amely saját, személyre szabott tartalommal bővíthető. A Microsoft Dynamics NAV (Navision) és a Microsoft technológiák együttes és összehangolt alkalmazása egyedülálló módon biztosítja a vállalati rendszerek integrációját. Az együttműködés eredményeként növekszik a működési biztonság és csökkennek az üzemeltetési költségek.

 

Microsoft Dynamics NAV (Navision)

 

Integráció más Microsoft termékekkel, alkalmazásokkal

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) funkcionalitásának segítségével bármely űrlap exportálható Excelbe, Wordbe Office XML segítségével. Az egyedi igényeknek megfelelően különböző stíluslapok kialakítására van lehetőség. A funkció segítségével a Microsoft Dynamics NAV (Navision) adatai Microsoft Office alkalmazásokban is megtekinthetőek, ezzel lehetővé téve, hogy NAV rendszerrel nem rendelkező felhasználók részére is adatokat küldhessünk.

 

Microsoft Dynamics NAV (Navision)

 

Felhasználói együttműködés

A felhasználók munkáját és a hatékony együttműködést jelentősen elősegíti az üzleti és irodai alkalmazások intergrált használata. Az Office rendszerek (Excel, Word, Outlook, SharePoint portál oldalak) használata során – jogosultságtól függően – elérhetővé válnak a Microsoft Dynamics NAV (Navision) rendszerben lévő információk és adatok.

 

Megbízható információelérés és adatbiztonság

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) könnyen illeszkedik a meglévő Microsoft alkalmazásokhoz és együttműködik a fontos háttérrendszerekkel. A Microsoft SQL Server és a Microsoft Dynamics NAV (Navision) Database Server adatbázis-kezelők biztosítják az adatkonzisztenciát és a biztonságos, gyors információelérést.

 

Nyílt és biztonságos platform

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) megoldás rugalmas fejlesztői környezete és felépítése révén könnyen testreszabható és gazdaságosan üzemeltethető. Az ERP rendszer alkalmazkodik az üzleti folyamatokhoz, az adott igényekre méretezhető és skálázható. A vállalkozás változásaival és bővülésével együtt fejlődik.

 

 

Döntéshozatal támogatása pontos és megbízható információkkal

 

Intranetes elérés – Employee Portal

A felhasználók részére a Microsoft Dynamics NAV (Navision) Employee Portal modul webes felületen keresztül, a vállalati intraneten biztosít hozzáférést a kritikus üzleti információkhoz. A Microsoft SharePoint segítségével az alkalmazottak közvetlenül a Microsoft Dynamics NAV-ban (Navision) tárolt, valós idejű adatokat tudják elérni és módosítani. Például az üzletkötők bevihetnek rendeléseket, megtekinthetik az ügyfelek adatait, a beszerzők ellenőrizhetik az árukészletet, a terméktervezők pedig rákereshetnek az anyagjegyzékekre.

 

Egyszerű keresés és gyors elemzés

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) integrált vállalatirányítási rendszerben (ERP) lévő üzleti, pénzügyi, és logisztikai információk mindig valós idejű, teljes képet nyújtanak a felhasználók számára. Az integrált működésnek köszönhetően a vállalkozás folyamatai áttekinthetővé válnak, megszűnik a dupla adatbevitel és csökkenthető a párhuzamos folyamatok száma.

 

Pontos bevétel- és költségtervezés

A tervek és a résztervek könnyen áttekinthetők, bármikor frissíthető mátrix formában készülnek az ERP rendszerben. A tervezési adatok másolhatók és szabadon felhasználhatók különböző kontrolling feladatok elvégzéséhez. A tervek Microsoft Excel formátumban publikálhatók a munkatársaknak, majd a pontosítva visszakapott változatok importálhatók a Microsoft Dynamics NAV (Navision) vállalatirányítási rendszerbe.

 

 

Microsoft Dynamics NAV (Navision) modulok

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) vállalatirányítási rendszer moduljairól leírást az alábbi linkekre kattintva olvashat.

 

Pénzügy

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Főkönyv

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Tárgyi eszközök

 

Kereskedelem

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Vevők és szállítók - Kötelezettségek

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Vevők és szállítók - Követelések

 

Ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM)

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - CRM - Értékesítés és marketing

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - CRM-Szerviz

 

Termelésirányítás

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Termelésirányítás

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Erőforrások

 

Raktárkezelés

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Raktárkezelés

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Készletnyilvántartás

 

Projektmenedzsment

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Projektek

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Erőforrások

 

Üzleti analitika

Microsoft Dynamics NAV (Navision) - Üzleti analitika

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.