Készletelemzés

 

Gyakran szükség van arra, különösen az időszaki zárások során, hogy vizsgáljuk a főkönyv és a készletanalitika egyezőségét. Amikor a vizsgált eredmények megegyeznek, mindenki elégedett, de ha ezek eltérnek egymástól, szükség van az eltérések kivizsgálására.

 

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) standard eszközkészletével néha igen nehéz és sokrétű feladat az eltérés okának felderítése.

 

Az ilyen típusú feladatok megoldásának támogatására készült a Készletelemzés funkció.

 

Készletelemzés 

 

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) minden termékről (melyen történt készletmozgás) kigyűjti a készletmozgásokkal kapcsolatos eseményeket, érthető csoportba rendezi, göngyölíti mind a mennyiségi mind a költség összegeket.

 

Pl.: Egy készlet főkönyvi szám egyenlege nem egyezik meg a hozzá rendelt Cikkcsoporttal számított készletanalitika értékével, akkor a Készletelemzés ablakon állítsuk be a csoportszűrőben a vizsgált Cikkcsoportot.

 

A leszűrt listában már átlátható módon elemezhetjük az egyes termékek készletre kerülését és annak felhasználását mennyiségben és értékben egyaránt.

Kapcsolat

Gyuró Sándor
Telefon: 30/475-6026
E-mail: gyuro.sandor@karadi.hu

Rövid áttekintés az ERP rendszerek bevezetésének metódusáról

 

Töltse le tanulmányunkat az ERP rendszerek bevezetéséről, melyben összefoglaljuk miért, és kinek érdemes bevezetnie vállalatirányítási rendszert és mire érdemes odafigyelni egy ERP projekt során.

A vállalati irat- és dokumentumkezelés kihívásai

 

Töltse le tanulmányunkat az irat- és dokumentumkezelő rendszerekről, melyben a funkciók és az előnyök részletezése mellett választ kaphat arra is, mire érdemes odafigyelni egy konkrét rendszer kiválasztásakor.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.