Felsőkékedi vendégház

Kategória: falusi szálláshely, összkomfortos vendégház
H-3899 Felsőkéked, Petőfi u. 1.

 

A 9000 m2-es telken lévő 180 m2-es vendégházunk, mely 10 fő kényelmes befogadására alkalmas – 4 db 1 és 3 db 2 személyes ággyal valamint 2 db fürdőszobával és tusolóval – 2001 óta szolgálja kollégáink és partnereink nyugodt pihenését, kikapcsolódását. Amennyiben a létszám a 10 főt meghaladja, úgy a kalandvágyóbbak elhelyezése az udvaron sátorban, a kényelemkedvelőbbeké pedig a szomszéd szállóban megoldható. Vendégeink autóinak parkolására az udvaron van lehetőség.

 

 

A ház felszereltsége

 

A komfortérzet tökéletességét az alapvető konyhai, fürdőszobai és szobai felszerelések mellett – mint például a gáztűzhely, hűtőszekrény, fagyasztó, mosogató, ét- és edénykészlet, zuhanykabin és mosdókagyló – mikrohullámú sütő, kenyérpirító, kávéfőző, automata mosógép, vasaló és vasalódeszka, színes televízió, rádió, CD-lejátszó szolgálja.

A falusi idillt a kerti bútorok, a fedett pihenőhely, a tűzrakó-hely, a grillező és a kemence teszik teljessé. Falusi idill a gerendák alatt címmel az Otthon magazin 2006/februári számában jelent meg egy írás, melyet itt elolvashat: Klikk

 

Képek a kékedi vendégházról

 

Képtár

 

Néhány szó Kékedről

 

Kéked a Zempléni-hegység egyik legkisebb, s egyik leghangulatosabb Árpád-kori települése. A 243 lakosú határközség, Gönctől 12 kilométerre, északkeletre fekszik, a szlovák-magyar határ mellett. Szerencs vagy Mád felől könnyen megközelíthető, romantikus tájakon autózva. A Zempléni-hegység hegyvonulata kellemes kirándulóhelyet ad.

Kassa távolsága közúton 40 km, a tervezett határátkelő elkészültével ez a távolság 20 km-re csökken. A hangulatos kis falu központjában áll a késő reneszánsz stílusú, egykori Melczer-várkastély, ami ma Kastély szállóként működik. A község idegenforgalmi jelentőségű fürdővel rendelkezik.

 

Látnivalók Kékeden

 

Melczer-várkastély

Feltehetően XV-XVI. sz-i, gótikus eredetű, XVII-XIX. sz-i kiépítéssel. Eredetileg a Kékedi, majd a Zombori, végül három évszázadon át a Melczer családé volt. Északi része szabályos alaprajzú, szintenként egy-egy fűthető, tágas, "szenelő" ház köré rendezett helyiségből áll, melyben a felső szintek helyiségeinek többségét síkmennyezettel fedték. A keskenyebb - északi - oldalon, a hengeres saroktornyok között, a középen levő kőkeretes kapu felett, Zombory címer látható. A XVII. században a kastélyt új szárnyakkal bővítették, zárt udvarossá alakították, két hatszögletű olaszbástyával, palánkkal, sövénnyel erősítették meg. Ezt követően az 1930-as évekig többször átalakították, korszerűsítették. A helyiségek gótikus része fiókos dongaboltozatos, míg az újabb kastélyszárnyakban síkfödémes lezárások láthatóak. A kastély manzárdtetőzetét és kéményrendszerét is helyreállították.

 

Római katolikus templom

A 15. században épült, 1729-ben barokk stílusban átépítették. A templom szentélyében copf stílű örökmécses áll.

 

Mátyás-forrás és fürdő

Alsó-kékeden, a Szurok-hegy alatt ered a melegvízű forrás, amelynek a 15. századtól használták a környékbeliek fürdésre és gyógyításra. A hagyomány szerint Mátyás király is megfürdött vizében, innen kapta nevét. A fürdőtől nem messze áll három kocsányos tölgy, mely a legenda szerint szintén Mátyáshoz köthető, úgy tartják maga a király ültette. A fürdőtelep a falutól körülbelül 200 méterre keletre épült fel. A forrásra építettek egy strandfürdőt és egy kádfürdőt. A forrás 22 °C-os, kénes vizét főleg csúzos, ízületi és köszvényes bántalmaktól szenvedőknek ajánlották. A fürdő a második világháborúban elpusztult, miután helyreállították 1954-től a Megyei Tanács üdülőjeként működött. A fürdő már nem üzemel, de a kúriában turistaszállást alakítottak ki. A hagyomány úgy tartja, hogy a forrás kékes vizéről kapta a település a nevét.

 

 

Látnivalók a környéken

 

Boldogkőváralja - Boldogkő vára, Péchy-Zichy-kastély és kertje, tájház és tájtörténeti kiállítás, Nepomuki Szent János-kápolna, római katolikus templom (Szent Kereszt felmagasztalása)

Bővebben

 

Regéc - regéci vár

Bővebben

 

Füzér - füzéri vár

Bővebben

 

Gönc - Thermárium városi uszoda

Bővebben

 

Kassa - Szent Erzsébet dóm, Kálvária templom, Kelet-Szlovákiai Múzeum

Bővebben

 

Hollóháza - porcelánmúzeum, római katolikus templom, porcelánkálvária

Bővebben

 

Sárospatak - Rákóczivár és múzeum, ReformátusKollégium,Református Kollégium Tudományos Gyűjteményeinek Múzeuma, Megyer-hegyi tengerszem, Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény, Sárospataki Képtár, Vártemplom

Bővebben

 

Széphalom- Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok (Mauzóleum) és sírkert, Magyar Nyelv Múzeuma

Bővebben

 

Vizsoly- középkori és XIX. sz-i templomok, kőfejtő

Bővebben

 

 

Térkép

 

Nyomtatás

Rólunk

Karádi videók

Karádi YouTube csatorna

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.